Skip to content

3×3 turnyre – didelis bendruomenių susidomėjimas, žalgiriečių apsilankymas ir žalioji edukacija

Vasara pasibaigė sėkmingu 3×3 krepšinio turnyru, subūrusiu entuziastus keturiuose Lietuvos miestuose – Raseiniuose, Druskininkuose, Ukmergėje ir Anykščiuose.

2024 m. rugpjūčio 24 – rugsėjo 1 dienomis vykęs renginys subūrė krepšinio gerbėjus ir tapo platforma diskusijai apie žaliuosius įpročius. Žiūrovai ne tik mėgavosi krepšinio kovomis, bet ir gilino žinias apie aplinkosaugos bei atsinaujinančios energetikos svarbą. 

Sporto šventėje Raseiniuose ir Ukmergėje apsilankė po 400 žiūrovų, o Druskininkuose ir Anykščiuose – po 250. Šiuose renginiuose dalyvavo ir „Žalgirio“ komandos nariai Paulius Jankūnas, Laurynas Birutis, Alenas Smailagičius, Deividas Sirvydis, Dovydas Giedraitis, Tomas Dimša ir Dovydas Buika. Jie ne tik įsitraukė į žaidimus su žiūrovais, bet ir skatino dalyvius bei žiūrovus prisijungti prie „Žaliosios tribūnos“ iniciatyvų.

Net trys komandos čempionų vardą apgynė daugiau nei vieno miesto turnyre – “Kemi” nugalėjo savo amžiaus grupėje Raseiniuose ir Druskininkuose, “Bench Buddies” – Raseiniuose ir Anykščiuose, “And One” komanda – Ukmergėje ir Anykščiuose.

Taipogi Raseiniuose triumfavo komandos “Gandrai” ir “SK Julisa”, Druskininkuose – “Plieno namas”, “Džesika” ir “98ers”, Anykščiuose – “Utenos pacanai” ir “Chatenet”, o Ukmergėje – “Kauno kašiorai”, “Grizzlies” ir “Fortena”.

Iniciatyva sulaukė didelio dėmesio, o jos tęstinumas bus užtikrintas plėtojant edukacinį turinį „Žaliosios tribūnos“ interneto svetainėje ir organizuojant tolimesnes iniciatyvas visos Lietuvos mastu.